Wanneer je begint met motorrijden kan het best voorkomen dat je al in het bezit bent van een autorijbewijs. Misschien kies je er wel voor om in de winter met de auto te rijden en in de zomer de motor te pakken. Waar moet je op letten bij het afsluiten van een tweede auto- of motorverzekering? Update

Het voornaamste waar je op moet letten is dat je de schadevrije jaren die je bij de ene verzekering hebt opgebouwd niet automatisch mee kunt nemen naar de nieuwe verzekering. Je kunt deze meestal maar voor één van de twee gebruiken als korting. Als je een motorverzekering gaat vergelijken kun je dit terugvinden in de polisvoorwaarden van de motorverzekering.

Wel hanteren sommige maatschappijen een regel waarmee je korting kunt verdienen op je nieuwe motorverzekering. In die gevallen kun je voor een maximale tijdsperiode dezelfde korting krijgen als voor je andere verzekering.

Het is dus niet altijd vanzelfsprekend dat je de korting die je reeds hebt opgebouwd op je autoverzekering gelijk zal zijn voor je motorverzekering. Vaak is het ook zo dat je, om de korting voor beide verzekeringen te behouden, allebei de verzekeringen bij dezelfde maatschappij moet worden afgesloten. Je motorverzekering vergelijken en de polisvoorwaarden nagaan is in dit geval belangrijk.

Ook bij de autoverzekering en motor geldt dat je schadevrije jaren opbouwd met de tijd mee. Zo zal je steeds na de jaren die voorbijstreven kortingen krijgen op jouw maandelijks motorpremie. Dat is nou voordelig.

Voor meer informatie bezoek onze vergelijker op de homepagina van de website. We zullen deze content en houden u op de hoogte van de meeste recente motorpremies van het land. Zo zal u nooit meer betalen dan verwacht. Heeft u een vraag over dit artikel of een aanvulling? Dan kunt u deze versturen door onze contactformulier in te vullen met uw vraag en contactegevens erbij.