Wat houdt ‘motor total loss’ in? Met andere woorden je motor is helemaal vernield of stuk gegaan. Dit kan gebeuren bij een botsing of aanrijding. Maar kan ook zijn dat je motor het begeven heeft. Het reparen van je motor heeft dus ook weinig zin. Dit zou dus betekenen dat je een compleet nieuwe motor moet gaan inzetten en hierbij ( kosten duurder zijn dan de motor) in veel gevallen.

Je motor is dus gereed om naar de sloop te gaan. Hiervoor krijg je altijd een paar tientjes voor terug, voor de onderdelen die het nog doen. Het voertuig is dus voor 90% niet te besturen meer, doordat de aanslag te groot is. Vandaar dat het motor total loss wordt vernoemd.

Heb je zelf nog tips om zoveel mogelijk geld uit je motor te halen, dan zouden we jouw gastblog enorm waarden op onze website.

Enkele tips om zolang mogelijk te kunnen rijden met je motor.

  1. Op tijd de Keuringen doen.
  2. Motorolie maandelijks checken
  3. Rij voorzichtig bij drempels en heuvels
  4. Check altijd je bandenspanning
  5. Maandelijks door de motormonteur laten nakijken
  6. Verwissel altijd om de zoveel tijd paar onderdelen

Wanneer je de bovenstaande tips en advies toepast weten we zeker dat je lang kan genieten van je motor in de zomermaanden! Heeft u een vraag, tips of een suggestie dan horen we dat graag van u. We vinden het altijd leuk om te praten en discussieren over motoren met onze bezoekers.