Beste motorverzekering 2020

Ontdek wat de beste motorverzekeringen zijn in 2020.

Vergelijk de beste motorverzekeringen van 2020

#1 Centraal Beheer

 • 24/7 support
 • Beste motorverzekering 2020
 • Zowel WA, WA+ en Allrisk

#2 Inshared

 • 24/7 support
 • Goed geprijsd
 • Zowel WA, WA+ en Allrisk

#3 Verzekeruzelf

 • 24/7 support
 • Voordelig
 • Zowel WA, WA+ en Allrisk

#4 Ohra

 • 24/7 support
 • Tot 80% no-claim korting
 • Zowel WA, WA+ en Allrisk

Wat is de beste motorverzekering van 2020?

Alleen het beste voldoet bij het verzekeren van jouw motor en maakt de verzekering daar ook een deel van uit. Met een passende verzekering, ben je al flink geholpen en zorgt het voor een gevoel van rust wanneer je deelneemt aan het verkeer. De beste motorverzekering heeft niet alleen betrekking op de motor zelf, maar moet ook de nodige garanties bieden voor de bestuurder. Het hangt er ook helemaal van af, welke vorm van dekking je nu wenst, van een standard WA-dekking tot aan een allrisk verzekering die garant staat voor elke vorm van schadevergoeding.

Ga dus wel even na wat het beste bij jou past

Omdat het afsluiten van een verzekering nu eenmaal veel zal afhangen van de persoonlijke voorkeur, is het goed om even na te gaan waar de nadruk op zal moeten liggen. De beste motorverzekering kan daarom verschillen per motorrijder. Komt de nadruk te liggen op de premie of ga je voor de ruimste dekking? Een verzekering die beide weet te combineren, vindt je alleen maar door flink rond te kijken en niet alleen de premies te bekijken, maar het compleet aangeboden pakket. Het verschil zit hem nu eenmaal in de details en wordt voor nieuwe motoren wel altijd een allrisk verzekering afgesloten. Het pakket kan altijd verruimd worden met aanvullende verzekeringen en is die voor pechhulp gelijk een van de populairste. Wie vaak met een bijrijder op de motor zit, kan ook liever gelijk een aparte verzekering daarvoor afsluiten.

Hoe zit het met de dekking in het buitenland?

Motorrijders houden er nu eenmaal van, om met een mooi weertje lange afstanden af te leggen. Dat voert ze wel vaker naar het buitenland en moet de verzekering ook daar dan geldig zijn. Vervangend vervoer bij pech, schade of diefstal wordt ook aangeboden en kan zo de dagelijkse gang van zaken worden voortgezet. Dat is een belangrijk aspect van de verzekering die men niet over het hoofd moet zien en gaat het om veel meer dan alleen het vergoeden van de materiële schade. De beste motorverzekering kan ook nog aangevuld worden door verzekeringen waar er behoefte aan is, zoals voor pechhulp of de opzittende(n).  Met zo een compleet pakket aan verzekeringen, is voor haast elke denkbare situatie er een dekking mogelijk. De premie die bij zo een verzekering hoort zal wel in verhouding moeten zijn met de dekking en de voorwaarden.

Op zoek naar de beste motorverzekering is het dus meer een kwestie om te kijken naar alle punten die er in de dekking zijn opgenomen en is het een keuze die wel sterk persoonsgebonden is. Vergelijk de tarieven ook met elkaar en vul de hoofdverzekering eventueel aan met overige verzekeringen om er zeker van te zijn dat de beste motorverzekering wordt afgesloten.

Waarom een motorverzekering?

^

Wettelijk verplicht

In Nederland ben je bij de wet verplicht om je motor te verzekeren als je op de openbare weg wilt rijden.

^

Geen verassingen

Kom niet voor verassingen te staan, ken je polisvoorwaarden

^

Veilig gevoel

Naast dat het wettelijk verplicht is, geeft het ook nog eens een veilig gevoel.

^

Schade bij jezelf of bij andere

Jij kiest wat je exact wilt verzekeren!

 • Geen verassingen
 • 24/7 bereikbaar
 • Voor jezelf en voor andere partijen
 • Vergelijk vandaag nog

Rudy

“Dankzij motorverzekeringvergelijkenonline.nl een passende verzekering gevonden, makkelijk en snel!” 

Willem

Goed, duidelijk. Niet meer onverzekerd de weg op.

Vergelijk op prijs

Opzoek naar de goedkoopste? Filter dan op de prijs en je ziet direct de goedkoopste optie voor een verplichte verzekering.

Vergelijk op voorwaarden

Voor wie het liefst zo veel mogelijk gedekt is, vergelijk op de polisvoorwaarden!

Contact 

Geen advies over verzekeringen

Wij geven geen advies over verzekeringen, enkel een vergelijking. Voor overige vragen, neem contact met ons op.