Tijdens het motorrijden en het besturen van een motorvoertuig spelen meerdere geografische & demografische factoren een grote rol. Hieronder per woord een uitgebreide maar vooral begrijpende uitleg aan de bezoeker.

Beveiliging:
Motoren worden relatief gezien vaker gestolen. De eisen voor de beveiliging van een motor zijn daarom hoger als bij andere voertuigen. Je kunt je motor op meerdere manier beveiligen. Denk hierbij aan sloten, alarm en opstal in garage. De premie wordt lager naarmate je motor beter beveiligd is (en dit ook kan aantonen).

Woonplaats:
Er is een grotere kans op schade in grotere steden (statistisch gezien). Je woonplaats is voor een verzekeraar dus van belang. Vul bij het vergelijken van je motorverzekering dus je echte woonplaats in.

Gebruik van de motor:
Gebruik je de motor niet alleen voor privé, maar ook voor zakelijke doeleinden, dan betaal je een hogere premie. Dit komt echter niet vaak voor, veel maatschappijen bieden hier dan ook geen verzekering voor aan.

Leeftijd:
Leeftijd is een belangrijke factor bij het motorrijden. Statistisch gezien veroorzaken jongeren meer ongevallen. Je bepaald dus meer als jongere.

Zoals je kunt lezen, zijn er nogal wat belangrijke factoren. De belangrijkste is de dekking. Deze bepaald grotendeels je premie. Doordat er zoveel verschillende dingen van belang zijn, loont het altijd om je motorverzekering te vergelijken. Er kan nogal wat verschil zijn tussen de maatschappijen!