Een motorverzekering vergelijken is afhankelijk van vele factoren. Het is niet alleen je motor en je leeftijd die meetellen in de hoogte van je premie. Er zijn nog andere factoren van belang.

Naast het halen van een rijbewijs zijn er extra cursussen te vinden voor het verbeteren van je rijvaardigheid. Deze cursussen trainen je in het inschatten van risicovolle verkeerssituaties. Je leert hier hoe te handelen en waar je op moet letten.

Dergelijke cursussen worden gegeven door beroepsrijders met veel ervaring. Vaak hebben deze instructeurs een achtergrond bij de politie of defensie. Van de instructeur leer je op een professionele manier omgaan met je motor in bepaalde situaties.

Cursussen zijn er niet alleen voor beginners. Ook ervaren motorrijders kunnen deelnemen aan rijvaardigheidstrainingen. Er wordt gelet op het type motor dat je rijdt. Tijdens een cursus zal je steeds worden uitgedaagd om je grenzen te verleggen om je vaardigheid bij het motor rijden omhoog te tillen.

Korting op motorverzekering vergelijken

Nadat je een cursus gedaan hebt, krijg je een rijvaardigheidscertificaat van deelname mee. Dit certificaat is belangrijk als je je motorverzekering gaat vergelijken. Verzekeraars geven vaak korting op je motorverzekering als je een dergelijk certificaat kunt tonen.

Je krijgt dit voordeel op je motorverzekering omdat je kunt bewijzen dat je met je motor om kunt gaan en gevaarlijke situaties kunt inschatten en weet hoe te reageren. Dit betekent voor de verzekeraar dat er minder kans is dat jij schade zal rijden en om die reden krijg je korting op je motorverzekering.

Niet alle motorverzekeringen hebben deze korting. Motorverzekering vergelijken is dus aan te raden. Bij het vergelijken zie je aan de premies welke maatschappijen het certificaat hanteren.