Kosten motorverzekering

Ontdek wat de kosten zijn van een motorverzekering!

Vergelijk de beste motorverzekeringen van 2019

#1 Centraal Beheer

 • 24/7 support
 • Beste motorverzekering 2019
 • Zowel WA, WA+ en Allrisk

#2 Inshared

 • 24/7 support
 • Goed geprijsd
 • Zowel WA, WA+ en Allrisk

#3 Verzekeruzelf

 • 24/7 support
 • Voordelig
 • Zowel WA, WA+ en Allrisk

#4 Ohra

 • 24/7 support
 • Tot 80% no-claim korting
 • Zowel WA, WA+ en Allrisk

Wat zijn de kosten van een motorverzekering?

Bij het verzekeren van de motor, moet er nu eenmaal rekening mee gehouden worden, dat er naast de premie, ook nog andere kosten zijn, waar er rekening mee moet worden gehouden. Dat hangt overigens sterk af van de verzekeraar en moet er daarom duidelijkheid zijn over niet alleen de opbouw van de premie, maar ook de overige zaken waar er, afhankelijk van de situatie, kosten erbij kunnen komen. Daar moet je dan wel van te voren op de hoogte zijn en zal je er verbaast over staan dat er soms wel een heleboel erbij komt kijken, vooral na een ongeluk waarbij er een beroep gedaan moet worden op de verzekering.

Hoe vaak rij je de motor?

Het rijden van een motor biedt een aparte ervaring, maar is het voor velen in de winter de pret eraf. Daar kun je ook nog op de verzekering besparen omdat het bij de meeste verzekeraars mogelijk is om tijdelijk de verzekering voor die periode stop te zetten. De kosten motorverzekering gelden dus alleen voor de periode dat je effectief deel zal nemen aan het verkeer. Hierbij moet gelijk ook gekeken worden naar de regeling die er gehanteerd wordt voor het kunnen schorsen van de motor en de korting die er gegeven wordt bij het verzekeren van meer dan één motor.

De kosten zijn ook afhankelijk van het verzekeringspakket

wordt het een standaard verzekering of ga je voor de allrisk verzekering? Het besluit zal grote invloed hebben op de kosten. Ook eventuele aanvullende verzekeringen laten de kosten oplopen.  Hou er wel rekening mee, dat hogere kosten geen reden hoeven te zijn om niet voor een bepaald verzekeringspakket te kiezen omdat je er anders wel spijt van zal hebben wanneer er sprake is van schade of diefstal. Zo wordt een allrisk verzekering aangeraden voor personen die vaker met de motor naar het buitenland reizen. Ook de aanvullende verzekeringen mogen de kosten wat omhoog stuwen, maar zijn het overwegen wel waard. Er worden overigens wel altijd kortingen gegeven wanneer er voor een verzekeringspakket wordt gekozen.

Omdat de kosten van een motorverzekering per verzekeraar zullen verschillen, is het opvragen van een offerte wel altijd aangeraden. Naast de kosten voor het betalen van de premie, hanteert elke maatschappij soms aparte regelingen voor het overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij of voor het afkopen van het eigen risico. Wie slim gebruik maakt van alle aangeboden kortingen en het juiste pakket kiest, kan de kosten motorverzekering wel flink omlaag brengen.

Waarom een motorverzekering?

^

Wettelijk verplicht

In Nederland ben je bij de wet verplicht om je motor te verzekeren als je op de openbare weg wilt rijden.

^

Geen verassingen

Kom niet voor verassingen te staan, ken je polisvoorwaarden

^

Veilig gevoel

Naast dat het wettelijk verplicht is, geeft het ook nog eens een veilig gevoel.

^

Schade bij jezelf of bij andere

Jij kiest wat je exact wilt verzekeren!

 • Geen verassingen
 • 24/7 bereikbaar
 • Voor jezelf en voor andere partijen
 • Vergelijk vandaag nog

Rudy

“Dankzij motorverzekeringvergelijkenonline.nl een passende verzekering gevonden, makkelijk en snel!” 

Willem

Goed, duidelijk. Niet meer onverzekerd de weg op.

Vergelijk op prijs

Opzoek naar de goedkoopste? Filter dan op de prijs en je ziet direct de goedkoopste optie voor een verplichte verzekering.

Vergelijk op voorwaarden

Voor wie het liefst zo veel mogelijk gedekt is, vergelijk op de polisvoorwaarden!

Contact 

Geen advies over verzekeringen

Wij geven geen advies over verzekeringen, enkel een vergelijking. Voor overige vragen, neem contact met ons op.