Motorverzekering Berekenen

Goedkope en betrouwbare opties vergelijken in 2020!

Vergelijk de beste motorverzekeringen van 2020

#1 Centraal Beheer

 • 24/7 support
 • Beste motorverzekering 2020
 • Zowel WA, WA+ en Allrisk

#2 Inshared

 • 24/7 support
 • Goed geprijsd
 • Zowel WA, WA+ en Allrisk

#3 Verzekeruzelf

 • 24/7 support
 • Voordelig
 • Zowel WA, WA+ en Allrisk

#4 Ohra

 • 24/7 support
 • Tot 80% no-claim korting
 • Zowel WA, WA+ en Allrisk

Het verzekeren van elk motorrijtuig waarmee men wenst deel te nemen aan het verkeer op de openbare weg, is nu eenmaal wettelijk verplicht en voorkomt het wel veel ongerief. Ook motoren ontkomen er niet aan en zal dat jaarlijks moeten plaatsvinden. Nu is het duidelijk, dat er sprake is van verschillen tussen de verschillende verzekeraars en beweren ze allemaal wel, dat zij met de voordeligste premie op tafel komen. Door dit ruim aanbod is het vaak dan ook niet eenvoudig om een keuze te maken. Een stap in de juiste richting, is het zelf kunnen berekenen van de premie.

Gebruik een online calculator

Omdat de verzekeringsmaatschappijen op de hoogte zijn van de wensen van de klant, wordt er op hun websites dan ook de mogelijkheid geboden om zelf vanachter jouw computer de premie te berekenen. Daarvoor zijn de basisgegevens zoals die van de motor en bestuurder vereist. Gooi daar ook nog het adres en het aantal schadevrije jaren op en de berekening kan snel uitgevoerd worden. Het is dan wel belangrijk, dat je op de hoogte bent van de invloed die deze factoren hebben op de hoogte van de premie. Ook het type verzekering is natuurlijk van belang en kom je het goedkoopst uit met een basis WA-verzekering. Aanvullende verzekeringen zoals voor pechhulp of een ongevallenregeling worden ook gelijk meegenomen bij het berekenen en kan soms een korting worden verkregen.

Dat wordt door iedere verzekeraar anders geïnterpreteerd

De factoren waar er allemaal naar gekeken worden, zullen niet verschillen per verzekeraar omdat de grootte van het risico nu eenmaal daarvan afhangt. En daar gaat het nu eenmaal om bij elke verzekering omdat de inkomsten van de verzekeraar daarvan zullen afhangen. Zo zal de waarde van de motor de hoofdmoot vormen en zal afhankelijk van het bouwjaar, bij het total loss verklaren, de marktwaarde of juist de nieuwwaarde uitgekeerd worden.  Het aantal kilometers verreden op jaarbasis heeft ook invloed op de premie, maar kan daar je ook gelijk een mindering krijgen op de premie door de winterstop in de berekening op te nemen.

Om de motorverzekering dus te berekenen, zijn er nogal wat factoren waar er rekening mee moet worden gehouden. Dat kan veel variatie tonen tussen de verzekeraars onderling en is naast het maken van een vergelijking, het dus ook belangrijk, om zelf te weten wat het gewicht van al deze factoren is binnen de totale premie. Van groot belang op het totaal bedrag, zijn de kortingen waar men op kan rekenen zoals die voor het aantal schadevrij jaren. Daarvoor kan soms tot zelfs 80% korting op de premie worden gekregen!

Waarom een motorverzekering?

^

Wettelijk verplicht

In Nederland ben je bij de wet verplicht om je motor te verzekeren als je op de openbare weg wilt rijden.

^

Geen verassingen

Kom niet voor verassingen te staan, ken je polisvoorwaarden

^

Veilig gevoel

Naast dat het wettelijk verplicht is, geeft het ook nog eens een veilig gevoel.

^

Schade bij jezelf of bij andere

Jij kiest wat je exact wilt verzekeren!

 • Geen verassingen
 • 24/7 bereikbaar
 • Voor jezelf en voor andere partijen
 • Vergelijk vandaag nog

Rudy

“Dankzij motorverzekeringvergelijkenonline.nl een passende verzekering gevonden, makkelijk en snel!” 

Willem

Goed, duidelijk. Niet meer onverzekerd de weg op.

Vergelijk op prijs

Opzoek naar de goedkoopste? Filter dan op de prijs en je ziet direct de goedkoopste optie voor een verplichte verzekering.

Vergelijk op voorwaarden

Voor wie het liefst zo veel mogelijk gedekt is, vergelijk op de polisvoorwaarden!

Contact 

Geen advies over verzekeringen

Wij geven geen advies over verzekeringen, enkel een vergelijking. Voor overige vragen, neem contact met ons op.