Het leasen van een auto als particulier heeft verschillende redenen en is men soms gewoon op zoek naar een auto voor een korte periode. Daar wordt uitkomst in geboden in de vorm van shortlease als particulier en zijn de voorwaarden er ook aantrekkelijk. Dat verlaagt de drempel voor het sluiten van zo een lease aanzienlijk en ontdekken steeds meer particulieren de voordelen van deze leasesoort.

De leasemaatschappij heeft een groot aantal auto’s gereed

Omdat er meestal bij het aangaan van een shortlease sprake is van een ontstaan tekort aan vervoer, zal het gewenst zijn om zo snel als mogelijk in zo een leaseauto te mogen stappen. Speciaal voor zulke gevallen staan er dan veel auto’s gereed en is er daarbij ook rekening gehouden met de verschillende wensen. Een rappe stadsauto of juist een ruim busje, het is allemaal wel beschikbaar. Als particulier wordt er bij de aanvraag ook geen vergaande financiĆ«le garanties gevraagd. Een BKR toetsing bijvoorbeeld, zal er niet uitgevoerd worden. Om elke particulier in staat te stellen een auto te kunnen leasen, is er altijd ook een ruime verzameling van occasions. Die kunnen voor verrassend lage bedragen worden geleased.

Ook voor personen die al over een auto beschikken

Niet zo een vreemde gedachte wanneer de auto waarover men beschikt niet zo geschikt is om er bijvoorbeeld met een hele groep op vakantie mee te gaan of bij het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden. In zulke gevallen kan de eigen auto lekker in de garage blijven en met de leaseauto erop uit worden getrokken.

Een shortlease particulier heeft dus veel praktische zijden en brengt het mobiliteit binnen het handbereik van velen. Het is wel belangrijk om van te voren te weten voor welke periode de auto nodig zal zijn en kunnen er zo passende afspraken worden gemaakt met de leasemaatschappij.