Sneller door files heenrijden is een van de handige dingen aan motorrijden. Tegenwoordig is het toegestaan om een langzaam rijdende file voorbij te rijden. Hier zijn een aantal jaar geleden richtlijnen voor opgesteld. Dit zijn geen regels die door de wet gehanteerd worden maar meer een soort gedragscode voor motorrijders. Zijn deze regels belangrijk bij het motorverzekering vergelijken?

Op de site van Platform Motor is het hele document met regels na te lezen. Wat staat er onder andere in, dat je moet weten?

Gedragsregels van belang bij motorverzekering vergelijken

Ten eerste staat er in dat je nooit met een groter snelheid dan meer dan tien kilometer per uur dan de auto’s door de file moet rijden. Ten tweede staat er dat je moet oppassen voor deuren die ineens kunnen openslaan of auto’s die van rijbaan wisselen. Tevens is het belangrijk dat je als rijder laat zien dat je er bent. Auto’s die achterop rijden moeten kunnen zien dat er een motor achteraan de file staat. Gebruik dus je lichten.

Volgens Platform Motor zijn de gedragsregels wel degelijk belangrijk bij je motorverzekering vergelijken. In het verleden is er zelfs al gebruik gemaakt van deze code bij het claimen van schades veroorzaakt in defile.

Het is dus belangrijk dat je op de hoogte bent van deze regels als je een motorverzekering gaat afsluiten. Ga je een motorverzekering vergelijken, hou hier dan ook rekening mee! Heeft iemand al eens te maken gehad met schade waarbij deze gedragscode van belang is geweest?