Een motorverzekering afsluiten terwijl je nog bezig bent met rijlessen. Is dat mogelijk? Waar moet je op letten bij het vergelijken van je motorverzekering?

Ook als je nog geen motorrijbewijs in bezit hebt moet je een motorverzekering hebben. Alle motoren die op de weg rijden moeten verzekerd zijn. De enige manier waarop je een motor kunt bezitten, zonder een motorverzekering af te sluiten is als je deze laat schorsen. Een geschorst voertuig mag niet alleen de weg niet op, maar mag ook niet op de stoep voor je huis staan.

Motorverzekering of schorsen?

Een rijbewijs heb je bij de meeste verzekeraars niet nodig. Een motorverzekering vergelijken met anderen kan opheldering bieden. Zorg er wel voor dat je de motorverzekering meteen gaan afsluiten als deze op je naam komt te staan. Hier moet je niet mee wachten want een boete van de RDW is sneller binnen dan je misschien zou denken. Je kan op internet gemakkelijk een motorverzekering vergelijken en vaak kun je deze ook nog eens direct aanvragen. Voor elke situatie kun je in een paar minuten de goedkoopste motorverzekering vergelijken.

Moet je nu je motor schorsen of moet je een motorverzekering vergelijken? Dat ligt voornamelijk aan je planning. Ben je al druk bezig met je rijlessen en denk je dat je binnenkort wel gaat slagen dan is het misschien verstandig om alvast een motorverzekering af te sluiten. Ben je nog niet (of nog maar pas) bezig met lessen, dan kan het voordeliger zijn om te schorsen. Wat denk jij dat het verstandigst is om te doen?