De voordelen van rolgordijnen op maat

De voordelen van rolgordijnen op maat

Rolgordijnen op maat zijn de ideale raambekleding. Ze kunnen zorgen voor meer sfeer en een huiselijke uitstraling, maar zijn ook modern en functioneel. Je kunt enerzijds voor elke kamer het meest geschikte materiaal en het mooiste dessin kiezen, en behoudt anderzijds altijd een strakke uitstraling door het functionele design van rolgordijnen. De moderne uitstraling van rolgordijnen op maat is niet hun enige voordeel, ze hebben er nog veel meer.

Optimale licht- en privacycontrole

Rolgordijnen op maat passen precies binnen je kozijnen. Dat maakt het mogelijk om de lichtinval perfect te controleren, omdat er aan de zijkanten vrijwel geen licht doorheen valt. Controleer de lichtinval door ze helemaal of deels op te rollen, maar ook door in de eerste plaats het juiste materiaal te kiezen. Rolgordijnen zijn er in transparant materiaal dat veel licht doorlaat, in semi-transparant materiaal dat meer zonlicht tegenhoudt, maar ook in verduisterend materiaal. Dat is natuurlijk vooral geschikt voor de slaapkamer. Met de verschillende materialen is niet alleen de lichttoevoer te controleren, ook kun je daarmee je privacy optimaal garanderen.

Keuze uit verschillende manieren van bediening

Je kunt je rolgordijnen bedienen op de manier die je zelf wilt. Iedereen kent wel de klassieke manier met trekkoordjes. Die manier van bedienen wordt nog steeds gebruikt en is uitstekend geschikt voor rolgordijnen. De trekkoorden hebben ook nadelen: ze raken snel in de knoop of in de war en kunnen zelfs gevaarlijk zijn voor kinderen en huisdieren. Rolgordijnen op maat zijn ook te bedienen met een elektrisch motortje. Deze is onzichtbaar weggewerkt in de rolbuis. De motor is op verschillende manieren te bedienen. De meest simpele uitvoering is die met een schakelaar, maar je kunt ook kiezen voor spraakbediening, bediening via een afstandsbediening of via een app op je telefoon. Met die laatste manier van bedienen hoef je niet eens in de buurt te zijn. Je kunt overal waar je de beschikking hebt over internet je rolgordijnen bedienen.

Rolgordijnen op maat: duurzaam en comfortabel

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij rolgordijnen, maar ze dragen ook bij aan de duurzaamheid van je huis. Rolgordijnen op maat sluiten goed aan en houden energie vast. In de zomer houden ze juist je huis koel doordat ze de zon buiten houden. Ze zijn ook goed voor de akoestiek in je kamer en dragen daardoor bij aan een prettig binnenklimaat. Rolgordijnen zijn over het algemeen simpel van constructie en gemaakt van kwalitatief goed materiaal dat lang meegaat. Ook dat maakt ze een duurzame keuze.

Lyse

Lyse